Coffee Shop and Shop of the National Palace of Sintra

Customer:
Parques de Sintra - Monte da Lua S.A.

Local:
Sintra - Lisboa - Portugal

In progress

Work done:
Rehabilitation Works

Building area:
480 m2

Deadline:
5 months

Intervention area:
Public Buildings


This work in the “National Palace of Sintra” involves the recovery and adaptation of the adjoining building to the Jardim da Preta and Pátio do Leão. It includes a cafeteria and its supporting facilities, as well as the adaptation of a storage area next to the access to Terreio and Jardim da Preta to integrate the warehouse and changing rooms of the gardeners (functions that are currently installed in the lower floor of the building that will be adapted to the Cafeteria).

The work involves the conservation and restoration of existing coatings in the spaces to be intervened, the integration of new coatings, the opening of a stairway access between the two floors of the cafeteria building, the necessary infrastructures and the installation of adequate furniture and equipment to the new functions of the spaces.

The Cultural Landscape of Sintra has been classified as World Heritage Site by UNESCO, where this project is inserted.